Karaman İl Koordinatörlüğü

İl Koordinatörümüz Özgür ÖZTÜRK Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN‘ı ziyaret etti.


İl Koordinatörümüz Özgür ÖZTÜRK, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN‘ı ziyaret etti.

​Ziyarette İl Koordinatörümüz ÖZTÜRK, kurum faaliyetleri ve 10. Başvuru Çağrı ilanı hakkında bilgi verdi. “ büyükbaş, küçükbaş, et ve süt üreten, kanatlı eti ve yumurta üreten işletmelere %50-70, et, süt, su ürünleri, meyve-sebze işleme ve pazarlama tesisleri ile süt toplama merkezlerine %40-50 hibe oranında destekleneceğini ifade etti.

​Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN; “ IPARD desteklerini oda olarak çok önemsiyoruz. Bu desteklerden faydalanan üyelerimizin hızla büyümelerine şahit olmak bizleri mutlu ediyor. İlimiz yıllık yaklaşık 500 bin ton elma üretimiyle ülkemizde ikinci sırada yer almaktadır. Üretilen elmaların yaklaşık 100 bin tonu yurtdışına ihraç edilmektedir. Ülkemizden ihraç edilen elmanın üçte biri Karaman'da üretilmektedir. Modern soğuk hava ve paketleme tesislerinin ilimizde var oluşu ihracatçı firmaları ve zincir marketleri tedarik noktasında ilimize çekmektedir. İlimizdeki soğuk hava ve paketleme tesislerinin kapasitesi 170 bin ton civarındadır. Bu konuda kapasite açığının olduğu görülmektedir. Çok güzel teşvik ve destekler var. İlimize yeni modern soğuk hava ve paketleme tesisi kurmak isteyen bütün yatırımcılara TKDK Karaman İl Koordinatörlüğü ile görüşerek desteklerden faydalanmalarını tavsiye ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN, ziyareti nedeniyle İl Koordinatörümüz Özgür ÖZTÜRK’e teşekkür etti.

    Cimer