Karaman İl Koordinatörlüğü

Karaman İl Koordinatörlüğü Olarak TBMM Meclis Araştırma Komisyonu’nun İlimizde Gerçekleştirdiği İstişare Çalışmalarına Katıldık


Tıbbi ve Aromatik Bitki çeşitliliğinin korunmasına yönelik düzenlenen ve ilimizdeki mevcut endemik bitki türlerinin masaya yatırıldığı istişare toplantısı gerçekleştirildi.

ÜNSPED Tarım ve Hayvancılık Ayrancı tesislerinde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Başkanvekili ve Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Karaman tarımının durumu ve sahip olduğu avantajlar konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

TBMM Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı ve Antalya Milletvekili İbrahim Aydın ise konuşmasında, komisyonun kuruluş amacı ve yürüttüğü çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

TBMM Meclis Araştırma Komisyonu heyeti düzenlenen toplantının sonunda çalışma ziyaretleri kapsamında daha sonra tahıl ambarlarının bulunduğu Taşkale’yi ziyaret ederek bölgede incelemelerde bulundular.

06 Temmuz 2019 Cumartesi günü gerçekleştirilen istişare toplantısına; Vali Fahri Meral, TBMM Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı İbrahim Aydın, Başkanvekili ve Karaman milletvekili Dr. Recep Şeker, Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Bursa Milletvekili Refik Özen, Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın ve Ankara Milletvekili Servet Ünsal, Ayrancı Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Mehmet Göze, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, komisyonun diğer üyeleri, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, İl Koordinatörümüz Özgür ÖZTÜRK, ilgili kamu kurumlarının yöneticileri, sanayiciler, üreticiler ve konunun uzmanları katıldı.









 
    Cimer