Karaman İl Koordinatörlüğü

TKDK İLE HAYAT BULAN YATIRIMLAR


Karaman – Armutlu Güneş Enerjisi Santrali

İşletmesinin elektriğini kendisi üretiyor

Karaman’da yaşayan girişimci Alper Armutlu, 120 kilovat kapasiteli güneş enerjisi santraliyle kendi süt toplama merkezinin enerjisini kendisi üretiyor.

Armutlu, 1993'te un, yem, süt ve süt toplama sektöründe çalışma yaşamına başladı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile 2014’te tanışan Armutlu, süt toplama merkezi için proje sunarak hak kazandığı hibeyle jeneratör ve depolama tankları gibi bazı makine takımları aldı.

IPARD I Programı 13. Başvuru Çağrı İlanı döneminde tesisi için yenilenebilir enerji alanında bir proje daha sunan Armutlu, 649 bin liralık toplam yatırım tutarının yüzde 50’sini hibe alarak güneş enerjisi santrali kurdu.

Armutlu, işletmesinin elektriğini kendisi üretiyor fazlasını da satıyor.

Armutlu, yaptığı açıklamada, 120 kilovat gücünde çift eksenli takip sistemi, meteoroloji istasyonu ile kar, nem, rüzgar ve basınç ölçümlerini yapıp otomatik olarak konum alabilen son teknolojik yapıya sahip güneş enerjisi santrali kurduklarını söyledi.

Bu desteklerle girişimcilerin önemli bir imkana kavuştuğunu dile getiren Armutlu, projenin hayat bulmasına katkı sağlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TKDK, TKDK Karaman İl Koordinatörlüğü ve tesisin kurulumunda diğer emeği geçenlere teşekkürlerini bildirdi. 


 

KURUMSAL SİTE LİNKİ

    Cimer