Karaman İl Koordinatörlüğü

Karaman 1. Çevre Çalıştayı Açılışı Kurumumuzda Yapıldı


          İlimizin öncelikli çevre sorunlarından atık su arıtma tesisleri, katı atıklar, içme suyu, hava kirliliği ve sıfır atık konularında ilimiz genelinde yapılması gerekenler, yaşanan sorunlar ve çözüm yollarının araştırılacağı Karaman 1. Çevre Çalıştayı açılışı gerçekleştirildi.
        Çalıştay, çevre konulu video gösterimi ile başlarken Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Türkmen Hacıhaliloğlu tarafından, çalıştayın içeriği ve amacı hakkında bilgiler verdiği toplantıda, çevre başlığı altında düzenlenen çalıştayın öncelik amacının çevrenin korunması olduğunu belirterek, beş başlık altında düzenleneceğini söyledi.
        Çalıştay yapılan sunumun ardından Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve Karaman Valisi Fahri Meral’in konuşmalarıyla devam etti. Vali Meral; Cuma gününe kadar devam edecek olan Çalıştay’da halihazırda Karaman’ın çevre ile ilgili fotoğrafının çekileceğini söyleyerek, çalıştayın ilimize ve ülkemize hayırlı olması dileklerinde bulundu.
        Kurumumuz toplantı salonunda gerçekleştirilen Karaman 1. Çevre Çalıştayın açılış toplantısına; Vali Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Vali Yarımcısı Vekili Ramazan Polat, Koordinatörümüz Özgür Öztürk, DSİ Konya Bölge Müdürü Birol Çınar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Türkmen Haliloğlu, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
           İlimizde dört gün sürecek olan 1. Çevre Çalıştayı’nın açılış programı, toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.





    Cimer