Karaman İl Koordinatörlüğü

Yeni Dünya Düzeninin İnşasında Türkiye’nin Rolü Ve Karaman’ın Geleceği Konulu Konferans Gerçekleştirildi


      Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Genç Araştırmacılar Topluluğu tarafından Yeni Dünya Düzeninin İnşasında Türkiye’nin Rolü ve Karaman’ın Geleceği konulu konferans düzenlendi. KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonundaki konferansa; Vali Süleyman Tapsız ve eşi Dr. Ayşe Tapsız, Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, vali yardımcıları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, İl Koordinatörümüz, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.
     Açılış konuşmasının ardından Anka Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mehmet Hakan Sağlam verdiği konferansta, geleceğimize yön verebilmek için tarihimizi iyi bilmek zorunda olduğumuzu belirterek, tarihini bilmeyen milletlerin ve devletlerin yok olmaya mahkûm olacağını söyledi. Dr. Sağlam, Osmanlı Devletinin geçen yüzyıllar arasında yaşanan gelişmeleri mukayese ederek sürdürdüğü konuşmasında bugün ülkemiz üzerinde planlanan ve oynanan oyunların ancak birlik ve beraberliğimizi koruyarak bozulabileceğini söyledi.
     Vali Tapsız, konferansın çok yararlı geçtiğini belirterek bilgi ve birikimlerini paylaşan Dr. Sağlam’a teşekkür ederek kendilerini Karaman’da ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.





    Cimer