Karaman İl Koordinatörlüğü

İl Koordinatörümüz Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma Projesinin Açılışına Katıldı


     Karaman ve Konya illerinin dağlık bölgelerinde yer alan ilçeler ve bağlı köylerinde ekonomik çeşitliliği arttırarak yoksulluğu ortadan kaldıracak eylem planını içeren Göksu - Taşeli Havzası Kalkınma Projesinin açılışı yapıldı.
     Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen proje açılış programına; Vali Süleyman Tapsız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Özlü, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Karaman Milletvekili Recep Konuk, Tarım Reformu Genel Müdürü Abdullah Burak Keser, Kalkınma Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bürokratları, TKDK Karaman İl Koordinatörümüz Özgür Öztürk, TKDK Konya İl Koordinatörü Hakan Doğan, il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.
     Tarımsal üretim sisteminin kurulması, küçük aile işletmelerinin güçlendirilmesi, uygulanacak projelerin geliştirilerek bölgenin sosyo - ekonomik yönden gelişmesinin amaçlandığı proje ile yüksek köylerde yaşayan, küçük ölçekli tarımsal faaliyetlerle ile göçe karşı direnen yoksul köylüler hedef alınıyor. Projenin Karaman ve Konya illerine bağlı ilçelerde yüksek kesimlerde yer alan 212 köyde uygulanacak.
     Konuşmaların ardından Göksu- Taşeli Havzası Kalkınma projesi kurdele kesiminin ardından hayırlı olması dilekleriyle açılışı gerçekleştirildi.







    Cimer