Karaman İl Koordinatörlüğü

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Karamanda


     Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan, yapılan yatırımları yerinde incelemek ve bir dizi toplantılara katılmak üzere İlimizi ziyaret etti. Bakan Elvan Valilik ziyaretinin ardından Karaman Valiliği tarafından organize edilen,  TKDK Karaman İl Koordinatörlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirilen; işadamları, meslek odaları ve STK temsilcilerinin katıldığı “Kalkınan Güçlü Türkiye’de Gelişen Şehir Karaman” konulu toplantıya katıldı.
    Vali Süleyman Tapsız, Karaman Milletvekili, Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Recep Konuk ve Dr. Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Koordinatörümüz Özgür Öztürk, STK temsilcileri, meslek odaları ile sanayici ve işadamlarının katıldığı ve Karaman ekonomisinin her yönüyle ele alındığı geniş kapsamlı toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Tapsız, Karaman’ın sosyo - ekonomik durumunu ele alan bir sunum yaptı. Sunumunda, ilimizin ön planda olduğu elma ve gıda sektöründeki gelişmelerin yanı sıra hızlı tren ve havaalanı gibi ilimizin ekonomik yönden gelişmesine ve kalkınmasına katkı verecek hayati önem arz eden projelere yer veren Vali Tapsız, ilimizin ihracat ve ithalat rakamlarının yanı sıra ekonomik açıdan ülkemizin dünya ülkeleri arasındaki yeri ve önemini katılımcılarla paylaştı.
    Tapsız’ın sunumundan sonra söz alan Elvan, geçen 14 – 15 yıllık süre içerisinde Karaman adına önemli gelişmeler sağlandığını belirterek bu süreç içerisinde eksikliklerinde olduğunu bu eksikliklerin giderilmesi noktasında hep birlikte çalışacaklarını söyledi. Kamu yatırımları açısından Karamana çok büyük yatırımlar yapıldığını dile getiren Bakan Elvan, ilimizde ulaşımdan sağlığa, eğitimden kültüre farklı birçok alanda çok önemli gelişmelerin yaşandığını belirterek, ilimizin ve ülkemizin kalkınması ve gelişmesini devam ettirebilmesi için taş üstüne taş koymak isteyen herkesin ve her kesimin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi. Bakan Elvan, yapılan yatırımlar ve hazırlanan projelerle Karaman’ın sadece Türkiye için değil Dünyada da örnek olabilecek kentlerden birisi olacağını belirtti.
    Karaman ve ülke ekonomisi hakkında genel değerlendirmelerde bulunan Bakan Elvan, katılımcıların talep ve görüşlerini dinledikten sonra toplantı sona erdi.



    Cimer